Visum Verenigde Arabische Emiraten

Als u een Nederlands paspoort bezit, hoeft u geen visum aan te vragen voor reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten. Als reiziger naar de Verenigde Arabische Emiraten moet uw paspoort echter wel minimaal 6 maanden geldig zijn bij binnenkomst. Kinderen moeten ook in het bezit zijn van een eigen paspoort om toegelaten te worden in de Verenigde Arabische Emiraten. Als je land op een luchthaven in de Verenigde Arabische Emiraten krijg je daar een stempel in je paspoort, deze stempel is uw inreisvisum en is dertig dagen geldig. Indien gewenst kan het inreisvisum met nog eens 30 dagen verlengt worden. Dit geldt echter niet voor alle nationaliteiten. Als u niet woonachtig bent in Nederland kunt u, om nog beter geïnformeerd te worden, kijken op de website van Emirates of u wel of niet een visum benodigd heeft. Hierbij voor het gemak een lijst van de landen waarbij geen visum benodigd is in de Verenigde Arabische Emiraten

Andorra Estland Lapland Oostenrijk Vaticaanstad
Amerika Finland Liechtenstein Polen Verenigd Koninkrijk
Australië Frankrijk Litouwen Portugal Zweden
België Griekenland Luxemburg Roemenië Zwitserland
Brunei Hong Kong Maleisië San Marino Zuid-Korea
Bulgarije Hongarije Malta Singapore  
Canada IJsland Monaco Slovenië  
Cyprus Italië Nederland Slowakije  
Denemarken Japan Nieuw-Zeeland Spanje  
Duitsland Kroatië Noorwegen Tsjechië  

 

U moet echter wel rekening houden, naast het visum voor de Verenigde Arabische Emiraten, dat er veel strenger gekeken wordt naar onderwerpen als hier in Nederland. Een tijdschrift met daarin dames gekleed in enkel een bikini wordt in de Verenigde Arabische Emiraten gezien als pornografisch materiaal. Het is dus verstandig deze bladen lekker thuis te laten. Kledingvoorschriften zijn ook iets anders dan in Nederland. Ondanks dat de Verenigde Arabische Emiraten niet meer zo conservatief zijn als ze waren, gelden er nog wel enkele voorwaarden. Het is niet bij elk winkelcentrum toegestaan naar binnen te gaan zonder bedekte knieën en schouders. Mannen kunnen gewoon een korte broek aan, het liefst tot net over de knieën. Vrouwen moeten uitkijken met hotpants en korte rokjes. Gokken is ook ten strengste verboden in de Verenigde Arabische Emiraten (overigens in alle Arabische landen). Neem daarom geen pokersets mee, aangezien dat absoluut niet is toegestaan en kan resulteren in hoge boetes tot wel een paar duizend euro. Ook het drugsbeleid is strenger dan in de meeste landen. Medicijnen die in Nederland als pijnstiller gezien worden, zijn verboden in de Verenigde Arabische Emiraten. zie hieronder een lijstje van de verboden medicijnen:

 

Alfentanil Methyphenidate
Amphetamine Morphine
Buprenorphone Pentazocine
Codeine Pethidine
Fentanyl Remifentanil
Ketamine Sufentanil
Methadone  

 

Let dus altijd goed op wat voor medicijnen u mee brengt naar de Verenigde Arabische Emiraten!

Er mogen ook bepaalde artikelen tot een maximaal aantal ingevoerd worden in de Verenigde Arabische Emiraten, hiervan een opsomming:

- 2kg tabak
- maximaal 400 sigaren met een maximale waarde van 2000 AED, of sigaren met een maximale waarde van 3000 AED
- 3000 AED aan goederen zoals parfums, cadeaus etc.
- maximaal 4 liter sterke drank, of 24 blikjes bier (hieronder meer erover)

Ook het drankbeleid in de Verenigde Arabische Emiraten is streng. Het is buiten de hotels alleen mogelijk drank te kopen met een vergunning. Aangezien het voor toeristen niet mogelijk is aan een vergunning te komen, is het alleen mogelijk alcoholische dranken aan te schaffen in het hotel. Daarnaast liggen de prijzen van alcoholische dranken ook een stuk hoger dan in Nederland, je betaald al snel 6 euro voor een blikje Heineken. Houdt hier dus rekening mee!